YARIŞMA - Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü

Boğaziçi Üniversitesi ve Türkiye'nin en köklü ve inovatif kulübü olan İşletme ve Ekonomi Kulübü, 6 farklı alt kurulla, birbirinden farklı alanlarda etkinlikler düzenlemektedir.

Bu sene 17 Şubat-20 Mart tarihleri arasında ikincisi düzenlenecek olan “InnoBU”, "Türkiye’nin ilk ve tek sanal inovasyon yarışması” olan etkinliğimiz geçtiğimiz yıllarda “Innovation Camp” adıyla ilk kez DuPont sponsorluğunda gerçekleşti ve 87 üniversiteden 800’ün üzerinde başvuru aldı. Final etabına kalan tüm ekiplerin çeşitli ödüller aldığı yarışmamızda, birinci olan ekip, DuPont tarafından CERN’e götürüldü. Bu sene üzerine koyarak, daha da iyi bir etkinlik çıkarmak amacıyla yola çıktık.

Etkinliğimiz bu sene Ford ana sponsorluğunda düzenlenecektir. Şu anda devam eden ve 17 Şubat'a kadar sürecek bir başvuru sürecimiz bulunmaktadır. Başvuran ekipler 1 ila 4 kişiden oluşabilecek, ekiplerimize başvurudan sonra üstüne fikir oluşturacakları konu ile alakalı bir brief gönderilecek ve ardından yarışma süreci başlayacaktır. Kazanan ekiplere staj ve çeşitli ödüller verilecektir. Şu an 25 Bin TL olan ödül havuzumuz günden güne genişlemekte. Detaylı bilgi için: https://innobu.ikboun.net/

Ayrıca yarışma sürecimizde inovasyon fikirlerinizi geliştirirken size yardımcı olması için çeşitli eğitimler ayarlanmıştır. Eğitim verecek isimlerden bazıları şu şekilde sıralanıyor: Microsoft CTO’su Onur Koç, İmece İçerik ve İletişim Yöneticisi Can Pürüz ve Sertaç Doğanay.

Son olarak etkinliğimizin teması bu sene Smart Mobility, başvuranlar son dönemin popüler konusu olan smart mobility ile alakalı inovasyon fikirleri ile yarışacaklar. Etkinlik düzeni web sitemizde mevcut, gelişmeler ve aklınıza takılanlar için web sitemize girebilirsiniz.