Erasmus+ Nedir? Başvuru Şartları İkili Anlaşmalar Online Başvuru

Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Puan Listesi

10.03.2020-10.04.2020 tarihleri arasında başvuruları alınan 2019 Dönemi, 2019-1-TR01-KA103-062247 proje nolu Erasmus+ Programı Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği kapsamında başvuru ilanında belirtilen kriterler doğrultusunda yapılmış olan öğrenim ve staj hareketliliği puan listeleri ekte ilan edilmiştir.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ile Üniversitemiz arasında imzalanan 2019 Dönemi, 2019-1-TR01-KA103-062247 proje nolu Erasmus+ Programı Yükseköğretimde Öğrenci ve Personel Hareketliliği Projesi kapsamında yapılan sözleşmeler doğrultusunda ekteki puan listesi sıralaması göz önüne alınarak öğrenciler faaliyetten yararlanmaya hak kazanacaktır. Bununla birlikte dünya genelinde etkili olan Koronavirüs salgını nedeniyle faaliyetler aşağıda belirtiği şekilde gerçekleştirilebilir:

• Erasmus+ Programı kapsamında yapılacak olan hareketlilikler sanal, fiziksel veya karma (sanal ve fiziksel birlikte) şekilde gerçekleşebilir.

• Sanal hareketlilik süresince katılımcılar bireysel destek hibesi almaz. Yurt dışında fiziksel hareketlilik başlarsa hibe almaya hak kazanırlar.

• Sanal hareketlilikte tıpkı fiziksel hareketlilikte olduğu gibi katılımcılar tüm yükümlülüklerini yerine getirmekle zorunludur.

• Sanal hareketlilikten faydalanan katılımcıların öğrenim çıktıları Munzur Üniversitesi tarafından tanınacaktır.

Tüm başvuru sahipleri aday statüsünde olup; bununla birlikte yararlanmaya hak kazanan adayların karşı kurumdan kabul alamaması, vize alamaması, uluslararası seyahatlerin askıya alınması ve ülkeye giriş-çıkışların yasaklanması gibi durumlardan (Türkiye Ulusal Ajansı tarafından mücbir sebep olarak belirlenen durumlar hariç) dolayı faaliyetini gerçekleştirememesinden ve faaliyetini gerçekleştirememesinden dolayı doğacak maddi yükümlülüklerden Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü sorumlu tutulamaz.

Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği faaliyetinden feragat etmek isteyen öğrencilerin, feragat dilekçelerini ilan tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Koordinatörlüğümüze teslim etmesi gerekmektedir.

Aday öğrencilerle Koordinatörlüğümüz iletişime geçecektir. Erasmus+ Programı ile ilgili gelişmelerden haberdar olmak adına web sitemizi takip etmeniz önemle rica olunur.

Munzur Üniversitesi

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü