MUNZUR ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ BAŞARI

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK ÇALIŞMALARI İLE DOĞU VE GÜNEYDOĞU’DA YER ALAN ÜNİVERSİTELER ARASINDA 5. SIRADA YER ALDI.

Üniversitelerin akademik performans çerçevesinde değerlendirildiği ve sıralandığı 2017 yılı Devlet Üniversiteleri Sıralaması açıklandı. Üniversitemiz Doğu ve Güneydoğu bölgesinde yer alan üniversiteler arasında 5. sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Üniversitemiz 97 devlet üniversitesi içerisinde ülkemizin köklü üniversitelerini geride bırakarak devlet üniversiteleri arasında 33. sırada yer aldı. 2006 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında Ulusal sıralamada 14. sırada, Su Ürünleri Fakülteleri sıralamasında 7. sırada,  Mühendislik Fakülteleri 15. sırada ve Meslek Yüksekokulları akademik performans sıralamasında 4. sırada yer aldı.

Bu başarının elde edilmesinde önemli katkıları olan çok değerli mesai arkadaşlarım akademisyenlere teşekkür ederim.

Prof. Dr. Ubeyde İPEK