İngiliz Dili ve Edebiyatı Lisans Programında Okumaya Hak Kazanan Öğrencilerin Dikkatine

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında Munzur Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, İngiliz Dili ve Edebiyatı Lisans Programında okumaya hak kazanan öğrencilerin dikkatine;

Bölümümüze yeni kayıt yaptıran tüm öğrencilerin 17. 09. 2018 (Pazartesi) tarihinde İngilizce hazırlık muafiyet ve yeterlik sınavına girmeleri gerekmektedir. Sınava katılmayan öğrenciler doğrudan hazırlık sınıfının en alt yeterlik grubuna (C kuruna) yerleştirilecektir. Sınav iki oturum halinde yapılacaktır. Oturumlar yazılı olarak uygulanacak olup sözlü sınav uygulanmayacaktır. İlk oturumun başlama saati 10:00 olup okuma, anlama, dilbilgisi ve kelime bilgisi üzerine odaklanılacaktır. Oturumun süresi 120 dakikadır. İkinci oturum aynı gün saat 14:00 da başlayacak olup dinleme ve yazma becerileri üzerine odaklanacaktır. Oturumun süresi 100 dakikadır. Her iki oturum da Mühendislik Fakültesi binasında, daha sonra duyurulacak olan, sınıfta yapılacaktır. Sınavın sonuçları 19. 09. 2018 (Çarşamba) günü açıklanacaktır.

Sınavdan 70 (yetmiş) puan ve üzeri alanlar hazırlık eğitiminden muaf olacak ve doğrudan İngiliz Dili ve Edebiyatı Lisans Programının 1. Sınıfına yerleştirileceklerdir. Sınavdan 0-49 arası alanlar Hazırlık sınıfının C kuruna; 50-59 arası alanlar B kuruna, ve 60-69 arası alanlar da A kuruna yerleştirileceklerdir.

Öğrencilerin mağdur olmaması için, Üniversite, Edebiyat Fakültesi ve Yabancı Diller Bölümü web sayfalarını takip etmeleri önemle rica olunur. Öğrencilerimize başarılar diler, Munzur Üniversitesi'nin bir parçası olmalarından dolayı duyduğumuz mutluluğu belirtmek isteriz.