Panel: "Prof. Dr. Fuat Sezgin’in Hayatı, Fikirleri ve Eserleri"

30 Haziran 2018 tarihinde ebediyete intikal eden Prof. Dr. Fuat Sezgin, İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi alanındaki çalışmalarıyla dünyanın önde gelen bilim insanlarından birisidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019 yılının “Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” ilan edilmesinin ardından, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı ve Kırıkkale Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalayan Munzur Üniversitesi, bütün ömrünü bilime adayan Fuat Sezgin’in anısını yaşatmak, İslam medeniyetine katkısını gün yüzüne çıkarabilmek amacıyla yıl boyunca panel, konferans, sergi, belgesel gösterimi gibi bir dizi anlamlı etkinlikler düzenleyecektir. Bu kapsamda Munzur Üniversitesi Tarih Bölüm’ünden Dr. Arş. Gör. Ruhat Alp, Dr. Arş. Gör. Harun Korunur ve Arş. Gör. Salih Başkutlu’nun konuşmacı olacağı “Prof. Dr. Fuat Sezgin’in Hayatı, Fikirleri ve Eserleri” başlığıyla bir panel düzenlenecektir. Bu panelde, Prof. Dr. Fuat Sezgin’in biyografisi, eserleri, düşünce dünyası bütün boyutlarıyla ele alınacaktır. Söz konusu panel 12 Mart 2019 tarihinde saat 13:00’de Munzur Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenecektir. Üniversitemizde yapılacak olan "2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" etkinlikleri için Prof. Dr. Fuat Sezgin sayfamızı takip edebilirsiniz.