ABOUT US
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü:
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü, 2019-2020 Güz Dönemi itibariyle Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde ilk öğrencilerini alarak eğitim-öğretime başlamıştır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı olmak üzere 1 program bulunmaktadır ve bu programdan öğrenci kabulü yapılmaktadır. Program yeterliliklerini sağlayan ve program başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında lisans derecesine sahip olmaktadır. Bölümümüzde dört yıllık lisans eğitimi süresince temel beslenme ilkelerinden başlayarak en ileri seviyeye kadar yiyecek- içecek işletmeciliği, yönetimi ve otomasyonu, maliyet muhasebesi, yemek pişirme teknikleri, gıda teknolojisi ve mevzuatı yemek ve kültür konularında eğitim verilmektedir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı toplam 48 öğrenci ile öğretime devam etmektedir.
Bölümümüzde 2 doçent doktor, 2 doktor öğretim üyesi, 5 araştırma görevlisi, 2 öğretim görevlisi bulunmaktadır.