HAKKIMIZDA
Radyo, sinema ve özellikle televizyon günümüzde tüm dünya toplumları üzerindeki etkisini hala sürdürmektedir. Bu alanlarda çalışan eleman sayısı giderek artmaktadır. Sinema ve dizi sektörü son zamanlarda çok hareketli ve bu alanlarda yönetmenlik dahil birçok farklı görevlerde iş imkânları bulunmaktadır. Dijital platformlarda yaşanan rekabet ve tematik kanalların çoğalması yeni fırsatlar da oluşturmaktadır. Böylesine önemli bir sektöre alanlarında yetkin ve nitelikli elemanlar yetiştirmek Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün temel amacıdır.
Bölümümüz, öğrencilerimizi 21. yüzyılda radyo, televizyon ve sinema alanlarında çalışmaya hazır genç ve dinamik iletişimciler olarak yetiştirmeyi planlamaktadır. Bu amaç kapsamında, öğrencilerimizin hem bireysel yeteneklerinin hem de çalışma alanlarının özelliğinden dolayı ekip çalışması içinde bu bireysel yeteneklerini kullanabilmelerinin gelişmesini sağlayacak bir ders programı verilecektir. Eğitim-öğretim süresi boyunca genel kültür ve iletişim bilimleriyle ilgili teorik derslerin yanı sıra uygulamaya yönelik derslerle de öğrencilerin mezuniyet sonrası çalışma hayatına hazırlanmaları amaçlanmaktadır. Programın genel müfredatı; radyo, sinema ve televizyon hakkındaki tarihsel, kuramsal ve estetik bilgi birikimine öğrencilerin eleştirel ve analitik bakış açılarından ulaşmasını amaçlamaktadır. Türkiye’deki iletişim fakültelerinin temel bölümlerinden birisi de “Radyo Televizyon ve Sinema”dır. İletişim alanında çalışmak isteyen tüm bireylerin hem klasik hem de modern iletişim teknolojilerine dair teorik ve pratik bilgi birikimini alabilecekleri alanlardan biri olarak Radyo-TV ve Sinema bölümünün açılması giderek uzmanlaşan bu alanda ihtiyaç duyulan nitelikli işgücünün yetiştirilmesine de katkıda bulunacaktır.
Bu bölümden mezun olacak bireylerin yeni iletişim teknolojilerini yakından takip etmekle kalmayıp bu teknolojileri etkin ve yetkin biçimde kullanabilen yaratıcı yenilikçi uzmanlar olması hedeflenmektedir. Bölümün bir diğer hedefi de orta ve uzun vadeli dönemlerde önerilen bu bölüm için akademisyen yetiştirmek ve lisansüstü programlarıyla da buna ayrıca destek vermek olacaktır. “medya araştırmaları”, “iletişim araştırmaları” ve “sinema araştırmaları” sahalarında akademik niteliğe sahip özgün eser (tez, makale, bildiri vs.) üretebilecek ve bu alanlara katkı sağlayabilecek genç, dinamik araştırmacıların yetiştirilmesi öngörülmektedir. İletişim Fakültesi bünyesinde sinema salonu, radyo stüdyosu, fotoğraf atölyesi, montaj laboratuvarı, kumanda odası, televizyon ve film atölyesi gibi eğitim faaliyetlerinin yürütülecekleri alanlar öğrencilerin hizmetine sunulacaktır. Munzur Üniversitesi kampüsü yeni yerleşke alanında aynı anda 3000 öğrencinin yemek yiyebileceği merkez kafeteryası, restoran, konferans salonu, kitap-kırtasiye ve kafeler mevcuttur. Ayrıca, yerleşkede öğrencilerin sportif faaliyetlerde bulunmaları için açık ve kapalı spor tesisleri ve kültürel ekinlikleri için de sinema salonu mevcuttur.