Munzur Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi

Munzur Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 28.04.2010 tarih ve 27565 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2010/367 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur. 18 Nisan 2019 tarih 30749 sayılı Resmi Gazete Yayımlanan 17/04/2019 Tarih ve 968 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Munzur Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu kapatılıp, Sağlık Bilimleri Fakültesi Kurulmuştur. Fakültemiz bünyesinde Hemşirelik, Ebelik, Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ve Çocuk Gelişimi Bölümleri yer almaktadır.

Fakültemizin Misyonu:

Bilim ve teknolojiye dayalı çağdaş yaklaşım ve yöntemlerle eğitilmiş, meslek alanında yetkin, evrensel ve kültürel değerlere saygılı, ülke gereksinimlerine yönelik sağlık profesyonelleri ve eğiticileri yetiştirmektir

Fakültemizin Vizyonu:

Sağlık hizmetleri alanında yenilikçi, yaratıcı ve öncü bireyler yetiştiren, gerçekleştirdiği araştırma faaliyetleri ile bilimsel bilgi üretimi alanında uluslararası ölçekte tanınan ve işbirlikleri için tercih edilen bir akademik birim olmaktır.