PERTEK SAKİNE GENÇ MYO

Tunceli İli'ne bağlı Pertek ilçesinde bulunan okulumuz 2014-2015 akademik yılında eğitim öğretime başlamıştır.Okulumuz bünyesinde dershane, kütüphane, laboratuvar, seminer salonu ve ofis odaları bulunmaktadır. Bina içerisinde 15 adet akıllı sınıf, her biri 80 m2 genişliğinde 50 kişilik olmak üzere toplam 600 öğrenci kapasiteli dersliklerdir. Ayrıca, yeterli sayıda her biri ihtiyaçları tamamıyla karşılayabilecek farklı büyüklüklerde laboratuvarlar mevcuttur. Amfilerin tamamında projeksiyon (yansıtım) sistemi ile eğitim yapılacak alt yapı mevcut olup, tesisatı bu sisteme göre düzenlenmiştir. Ayrıca amfilerde kablosuz internet bağlantı sistemleri bulunmaktadır. Programa öğrenci alınması ile amfilerde bilgisayar ve internet destekli eğitim-öğretim kolaylıkla yapılabilecektir.

SOSYAL OLANAKLAR

Pertek Sakine Genç Meslek Yüksekokulu içerisinde öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını da karşılayabilecekleri bir adet kantin bulunmaktadır. Bina içerisinde halen Yüksekokul öğrencilerine hizmet veren ve öğrencilerin öğle yemeği ihtiyaçlarını karşılayan yemekhanesi de bulunmaktadır. Ayrıca su sporları yapılacak alanlar MYO kampüsü bitişiğindedir. Tunceli il merkezinde üniversite arazisine sınır teşkil edecek şekilde yerleşik bulunan Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait kız-erkek öğrenci yurdu bulunmaktadır. Pertek ilçesinde 200 kişilik 3 ayrı özel yurt ve Elazığ iline 25 km. uzakta olmasından dolayı Elâzığ’daki özel yurtlardan da kolaylıkla yararlanma imkanları mevcuttur.