Rektör Ubeyde İpek Kırgızistan 'da KUNİB Toplantısına Katıldı

Kafkasya Üniversiteler Birliği (KUNİB) 6.Olağan Kongresi Kırgızistan’ın ev sahipliğinde 20 Mayıs’ta Bişkek’te gerçekleştirildi. Kongreye YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve bazı YÖK Üyelerinden oluşan heyet ’in yanı sıra Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek ve KUNİB Üyesi çeşitli üniversitelerin rektörleri katıldı. "Transkafkasya'da Tarihi İpek Yolu'nun Yeniden İnşası: Düşünceler ve Öneriler" konulu "KÜNİB VI. Olağan Kongresine YÖK Genel Kurul Üyeleri Prof. Dr. İbrahim Hatiboğlu, Prof. Dr. Mehmet Şişman ve Prof. Dr. Rahmi Er, KÜNİB Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, T.C. Bişkek Büyükelçisi Metin KILIÇ, Ukrayna Bişkek Büyükelçisi Nikolay Doroşenko, Azerbaycan Büyükelçilik temsilcileri, Yükseköğretim Kurulu Üyeleri, KÜNİB üyesi üniversitelerin rektörleri ve diğer temsilcileri ile basın mensupları da katılım gösterdi.

Prof. Dr. Saraç yaptığı konuşmada: "Dünyada ülkeler ve yükseköğretim kurumları arasındaki uluslararası ilişkilerin ve işbirliklerinin arttığını, bu birliğin de böyle bir ihtiyaçtan doğduğunu söyledi ve Birliğin oluşmasında katkısı olan herkesi tebrik etti. "Transkafkasya'da Tarihi İpek Yolu'nun Yeniden İnşası" konulu panelin ardından, KÜNİB üyesi üniversiteler arasında Mevlana Değişim Programı Protokolü imzalandı.