Rektör İpek'ten Nevruz Bayramı Mesajı

"Nevruz Bayramı her yönüyle kültürümüzle harmanlanmış ve zenginleşmiş, kökeni Orta Asya topraklarına dayanan, hepimizin ortak geleneği ve kültürü olan bir bayramdır. Hoşgörü, sevgi ve kardeşliğin kök saldığı bu topraklarda asırlar boyunca farklı kültüre, farklı dine, farklı dile sahip çok sayıda medeniyet huzur ve barış içinde yaşamıştır. Yaşayan her medeniyet kendine ait bir iz bırakmış ve diğer nesilleri etkilemiştir. Nevruz Bayramı da bu kültür izlerinden biridir. Yeni gün anlamına gelen ‘Nevruz’ kelimesi Orta Asya’dan yol kat ederek bize kadar ulaşmıştır. Yeni umutlar, yeni başlangıçlar olarak algılanan Nevruz Bayramı, kardeşliği, huzuru, barışı temsil etmiştir her zaman. Huzura ve barışa ihtiyaç duyduğumuz bu zor günlerde temenni ediyorum ki Nevruz Bayramı yeniliklere güzelliklere ve huzura vesile olur. Munzur Üniversitesi adına herkesin Nevruz Bayramı’nı kutluyor, milletimize ve tüm dünya milletlerine esenlik getirmesini diliyorum.”

Prof. Dr. Ubeyde İPEK

Munzur Üniversitesi Rektörü