Rektör İpek, Ürdün’de Gerçekleştirilen ESRUC 7. Olağan Toplantısına Katıldı

Avrasya İpekyolu Üniversiteler Konsorsiyumu (ESRUC) 7. Olağan Toplantısı Ürdün’ün başkenti Amman'da başladı. Amman Prenses Sümeyye Üniversitesinde düzenlenen toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek de katıldı. Bilimsel iş birliğini yaygınlaştırmak için üye ülkeler arasında burs dâhil, öğrenci, öğretim üyesi değişimi, teknik ve akademik imkânların paylaşımı hususunda protokollerin imzalandığı ESRUC, ülkelerin kültürel anlamda birbirlerini tanımaları açısından da büyük önem taşıyor. Aralarında Türkiye Cumhuriyeti Amman Büyük Elçisi Murat Karagöz’ün de olduğu ve Türkiye, Ürdün, Afganistan, Pakistan, Çin, Hindistan, Malezya ve İtalya gibi birçok ülkeden yaklaşık 50 Üniversite Rektörü ve çok sayıda akademisyen toplantıya katılım sağladı.