Yurt Dışı Lisansüstü Öğrenim Bursluluk Programı (YLSY) Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Bilindiği gibi ülkemizin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen YLSY, yurt dışı lisansüstü öğrenim bursluluk programıdır. 16 Mayıs 2018 Çarşamba günü, Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Üniversitemizde YLSY bursluluk programı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Tunceli Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda yapılan ve öğrenci katılımının yoğun olduğu toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Ubeyde İPEK, Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Bülent ÇİFTÇİ, Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü Planlama ve Koordinasyon Dairesi Başkanı Fatih KUZU ve Milli Eğitim Uzmanı Recep DEMİR katıldı. Öğrencilere YLSY burs programı, programa başvuru koşulları, seçme ve yerleştirme aşamaları, bursun sağlayacağı imkânlar ve burs almayı hak eden öğrencilerden beklentiler doğrultusunda bilgi verildi. Daha sonra öğrencilerin burs hakkındaki soruları yanıtlandı.