Üniversitemiz 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Coşkulu Bir Törenle Gerçekleştirildi

“KEP’LER HAVALANDI”

“Bilimde Öncü, Düşüncede Özgür” ilkesiyle akademik çalışmalarını sürdüren Tunceli Üniversitesinde mezuniyet töreni geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirildi. Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi önünde gerçekleştirilen mezuniyet törenine Rektör Ubeyde İpek’in yanı sıra Tunceli Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş, Tunceli Üniversitesinde görev yapan öğretim üyeleri ve öğretim görevlileriyle, Tunceli Üniversitesi İdari Personeli ile çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

PROGRAM REKTÖR İPEK’İN KONUŞMASIYLA BAŞLADI

Rektör İpek: “Sözlerime geçtiğimiz ay yakalanmış olduğu amansız hastalığa yenik düşen ve aramızdan ayrılan Tunceli üniversitesi Tunceli Meslek Yüksekokulu öğrencisi Sibel Mengüş’e Allahtan rahmet dileyerek başlamak istiyorum. “

Rektör İpek yapmış olduğu konuşmada sözlerine şöyle devam etti: “Değerli öğrenciler, Bugün Tunceli üniversitesi olarak ön lisans bölümlerinde 6. Dönem lisans mezunlarımızda ise 4. Dönem mezunlarımızı vermenin haklı gururunu yaşıyoruz.” Dedi.

TEŞEKKÜR

Rektör İpek: “Bir teşekkürde müsaadenizle sizler için gecesini gündüzüne katan ve fedakârlıklarla sizleri okutan değerli velilerimize etmek istiyorum. Çocukları için fedakârca yaşayan anne ve babalarımıza selam olsun.”

TUNCELİ’Yİ VE TUNCELİ ÜNİVERSİTESİNİ UNUTMAYIN

Rektör İpek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sözlerimin sonunda bu yıl mezun olan 1 doktora, 80 yüksek lisans, yaklaşık 700 lisans ve 800’e yakında ön lisans öğrencimizi bir kez daha tebrik ederken, üniversite diplomalarınızda adı yer alan rektör hocanız olarak sizlerden bu mezuniyet gününde birde istekte bulunmak istiyorum. Gittiğiniz şehir neresi olursa olsun ama Tunceli ve Tunceli üniversitesini lütfen unutmayın.”

Konuşmaların ardından Tunceli Üniversitesinden mezun olan yaklaşık 1500 öğrenci keplerini havaya atarak yükseköğrenimlerini tamamlamış oldular.