Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek Muharrem Ayı Sebebiyle Bir Mesaj Yayınlandı

Munzur Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ubeyde İpek, 2 Ekim 2016 pazar günü başlayacak olan muharrem ayı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Prof. Dr. Ubeyde İpek, muharrem ayının hayırlar getirmesini temenni ettiğini belirterek, bu ayın bir yas ve matem zamanı olmakla birlikte inanç anlamında sevginin doruklara çıktığı bir ay olduğunu aktardı.

Yaşanılan acılar sonrası Ehli beyt'e karşı duyulan sevginin yasla birleştiğini, bu duygunun geçmişten günümüze başta İmam Hüseyin olmak üzere mazlum Ehli beyt mensupları için yüreklerde yaşatıldığına değindi.

Muharrem ayının onuncu gününün aşure günü olarak kabul edildiğini, aşure lokmasının aynı zamanda tasavvuftaki kesret (çokluk) halden vahdet (teklik) hale geçiş anlamına geldiğini belirten Prof. Dr. İpek, aşure lokmasına katılan onlarca yiyecek ve yemişin farklı tat ve lezzette olduğunu ama bir kazanda pişirilerek tek bir tat ve lezzete ulaştığını ifade etti.

Aşure lokmasındaki bu tadın aslında birçok mesaj içerdiğine değinen Prof. Dr. İpek, gelmekte olan muharrem ayı sebebiyle Munzur Üniversitesi olarak bilimsel, inançsal ve kültürel birtakım etkinlikler gerçekleştireceklerini de belirtti.