Munzur Üniversitesi'nden Alevilik-Bektaşilik Seminerlerine Bilimsel Destek

Merkezi İstanbul'da bulunan Güvenç Abdal Derneği tarafından organize edilen ve Munzur Üniversitesi'nin akademik-bilimsel açıdan destek verdiği "Güvenç Abdal Ocağı Alevilik-Bektaşilik Seminerleri", 05 Kasım 2016 Cumartesi günü başlayacak.

25 Aralık 2016 Pazar günü tamamlanacak seminer programında Alevilik-Bektaşilik üzerine uzmanlaşmış akademisyenlerin onlarca farklı başlıkta vereceği seminer derslerle konu; farklı bilim disiplinleri açısından detaylı bir şekilde katılımcılara aktarılacak.

Katılımcılara seminer sonunda katılım-başarı belgesi verilecek olup seminer ders notları toplanarak kitap olarak dernek tarafından yayınlanacak.

Munzur Üniversitesi'nin akademik boyutta katkı verdiği seminer organizasyonunda Munzur Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, 19 Kasım 2016 Cumartesi günü, "Bilimsel-Akademik Çalışmaların Alevilik-Bektaşilik Açısından Önemi" adlı bir konferans verecektir.