Rektör İpek'ten 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

19 Eylül Gaziler Günü ile ilgili Rektörümüz Prof. Dr. Ubeyde İPEK bir mesaj yayımladı:

"Vatanı, milleti ve şanlı bayrağı için gözünü hiç kırpmadan ölüm yolculuğuna çıkan aziz gazilerimizin bu özel gününü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Millet olarak yüzyıllardır üzerinde yaşadığımız bu eşsiz vatanı ve bağımsızlığımızı kaybetmemek için genç yaşlı demeden çok can yitirdik. Söz konusu vatanı ve milleti olduğunda 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi gülerek ölüme giden milletimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Şehitlik mertebesine ulaşmaya ramak kala sağ kalan gazilerimizi de şerefle anmak elbette ki boynumuzun borcudur. Onlar, o acı günlerin canlı kanlı şahitleri olarak bize her zaman gururla, minnetle vatanımızı korumamız gerektiğini hatırlatır. Bizler de değerli gazilerimizi bir günlüğüne değil her gün hatırlayarak bizi bu kutsal topraklarda huzurla yaşattıkları için sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Üniversitem ve şahsım adına tüm gazilerimizin Gaziler Günü'nü kutluyorum."