Tunceli Üniversitesi'ne Yeni Bilgisayar Laboratuvarı

Son yıllarda mühendislik eğitiminde bilgisayarın ve bilgisayar programlarının öneminin artmasına bağlı olarak Tunceli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde de yeni bir bilgisayar laboratuvarı kuruldu.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan ve “Yoğun bilgisayar eğitimi derslerinin işleyişi sırasında öğrencilerimize daha konforlu ve rahat bir ortam sağlamak amacıyla yeni bilgisayar laboratuvarı kurduklarını” belirten Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek “2015 yılı güz döneminde kurulan laboratuvarlardan biri olan ve son teknoloji ürünü 55 bilgisayardan oluşan inşaat mühendisliği bilgisayar laboratuvarından, mühendislik fakültesinin diğer öğrencilerinin de yararlanabileceğini” kaydetti.

Prof. Dr. Ubeyde İpek açıklamasını şöyle tamamladı “İlerleyen süreçte öğrencilerimizin daha nitelikli eğitim almalarına yardımcı olmak amacıyla, diğer bölümlerimize de yeni bilgisayar laboratuvarları oluşturmaya devam edeceğiz” dedi.