TÜBA Konferansları Programı Tunceli Üniversitesi 'nde Yapıldı

Türkiye Bilimler Akademisi TÜBA’nın “Üniversite Konferansları Programı” kapsamında düzenlediği konferans 14 Mart tarihinde Tunceli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı.

Konferansa Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muzaffer Aşkın, Prof. Dr. Nihat Tosun, Prof. Dr. Rahmi Aydın ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Bünyamin Aksakal ile akademik personel katıldı.

Konferansta TÜBA üyesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kazım ŞAHİN “Bilimsel Araştırmalarda Başarının Yolları” konusunda bilgiler verdi.

Prof. Dr. Kazım Şahin konferansta başarının yollarını şu şekilde açıkladı; “Zamanınızı verin ama oyun olsun. Sıkı çalışmayın, sıkı oynayın. Öyle bir uğraşı alanı seçeceksiniz ki mesai olmayacak oyun olacak.

Hayatta çalışmadan elde edilecek tek şey başarısızlıktır. O işin size ne kadar haz vereceğini düşünün çünkü hayatınızın büyük bir bölümü işte geçecek.” dedi.  Bunlara ek olarak Prof. Dr. Kazım Şahin, özgüven ve inisiyatif sahibi olmanın önemini de vurguladı.