Munzur Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Kulübü Öğrencileri, Toplumda Öteki Olarak Adlandırılan  "Engelsiz Yürekleri" Ağırladı

Toplum Gönüllüleri Kulübü'nün öğrencileri, toplumda öteki olarak adlandırılan engelli bireyleri hem topluma kazandırmak, hem de toplumda oluşan önyargıları yıkmak için çalışmalarına devam ediyor.

Özel Umudumuz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin öğrencilerini ve öğretmenlerini Munzur Üniversitesi’nde çeşitli etkinliklerle ağırlayan Gönüllüler kendi evlerinde misafir ağırlamaktan son derce mutluydular.

Sinema etkinliği olarak birlikte Muana filmini izlediler. Üniversitenin yemekhanesinde yenilen öğle yemeğinin ardından, kapalı spor salonunda çeşitli spor faaliyetlerinde bulundular ve son olarak Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Aşkın’ı ziyaret ettiler.

Senato salonunda yapılan görüşmede Prof. Dr. Muzaffer Aşkın’a bilgi veren Özel Umudum Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Engin Aşam şunları ifade etti. Aşam "Munzur Üniversitesi öğrencilerine bu duyarlılığından dolayı Özel Umudumuz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak teşekkür ediyoruz. Güçlü yarınlar yolunda adım atmak hepimizin gayesi, bugün engelsiz yaşam umudu uğruna adım atanlar arasında olmak ve Munzur Üniversitesi'nde misafir olarak ağırlanmamızdan dolayı tekrardan emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Amacımız ‘Özel’ bireylerimizin de toplumumuzun bir parçası olduğunu kanıtlamak dolayısıyla ön yargıları yıkmaktır. Bunun için çaba sarf ediyoruz. Özellikle Engelsiz Eller Atölyemizde yapılan ürünlerin sergisinin ardından insanların bu ürünleri engelli öğrenciler mi yaptı sorusuna verdiğimiz yanıt ile beraber emeğin ve dayanışmanın gücünü gördük. Bugün de bu alanda bize motivasyon zemini olan, Munzur Üniversitesi bu umut türküsüne bir nakarat oldu. Kendilerine tekrardan teşekkür ediyoruz.” dedi.

Munzur Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Aşkın misafirleri ile keyifli bir sohbet ortamında sorunlarını ve taleplerini dinledi. Yapılan görüşme ile ilgili Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Aşkın  şöyle konuştu: “Engelli bireylerimizi toplumdan ayrı olarak düşünen  vatandaşlarımızın düşüncelerini yıkmak her şeyden önce insani bir görevdir. Yapılan çalışmalar ve  ortam son derece pozitif.  Sizleri ağırlamaktan son derece mutluyum.” dedi. Engelli öğrencilerin talepleri doğrultusunda bir piknik sözü veren Aşkın, misafirlerine hediye takdim ettikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.