Toggle navigation
Stratejik Hammaddeler ve İleri Teknoloji Uygulamaları
İhtisaslaşma Koordinatörlüğü
Hakkımızda
İletişim
Dilek, Öneri & Şikayet
Anasayfa
Yönetim
Bilgi / Belge
Hazır Formlar
Çalışma Grupları *
Nadir Toprak Elementleri
Bitkisel Üretim
Hayvansal Üretim
Su Ürünleri
Sürdürülebilirlik
Tıbbi Aromatik Bitkiler
Yayınlar
Projeler
İş Birlikleri
Faaliyetler
Yükseköğretim Kurumları içerisinde YÖK onayı ile ilk defa ‘Nadir Toprak Elementleri Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni kuruldu.
Ülkemizde ilk defa YÖK onayı ile ‘Stratejik Hammaddeler ve İleri Teknoloji Uygulamaları’ başlıklı tezli yüksek lisans ve doktora programlarını kuruldu.
24 Şubat 2021’de açıklanan YÖK Anadolu Projesi kapsamında Üniversitemiz, lisansüstü seviyedeki ‘Stratejik Hammaddeler ve İleri Teknoloji Uygulamaları’ Programımız İstanbul Teknik Üniversitesi’nde bulunan ‘Jeoloji Mühendisliği’, ‘Kimya Mühendisliği’ ve ‘Metalurji ve Malzeme Mühendisliği’, ‘Cevher Hazırlama Müh’, Lisansüstü Programları ile eşleştirilmiştir. İTÜ’deki eşleştirildiğimiz programları kapsayan multidisipliner bir program olup, yurt dışı örnekleri dikkate alınarak Türkiye’de ilk defa YÖK’ün onayı ile Munzur Üniversitesi bünyesinde geliştirilmiştir.
Üniversitemiz bünyesinde ‘Stratejik Hammaddeler ve İleri Teknoloji Uygulamaları Koordinatörlüğü’ kurulmuş ve ilgili koordinatörlük altında teknik ve idari çalışma grupları oluşturulmuştur.
Tunceli Valiliği’nin başkanlığında TRB1 Bölgesinde bulunan illerdeki Ticaret ve Sanayi Odaları, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlükleri, Organize Sanayi Müdürlükleri, Kalkınma Ajansı ve KOSGEB Müdürlüklerini kapsayacak şekilde ‘Sektör Meclisi’ oluşturuldu.
Üniversitemiz bünyesinde doğrudan odak alanımızda ilgili olarak TÜBİTAK fonlu projeler (1001, 3501, 1002) yürütülmektedir.
Üniversitemiz bünyesinde görevli öğretim elemanlarımız tarafından odak alanımız ile ilişkili olarak bölgemizde bulunan ve yüksek ihracat rakamlarına sahip sanayi kuruluşlarına danışmanlık hizmetleri verilmektedir.