HAYVANSAL ÜRETİM
AMAÇ-HEDEFLER: Hayvansal üretimin temel amacı, ekonomik ve çevresel sürdürülebilirliği sağlarken büyüme oranlarını, yem verimliliğini ve genel hayvan sağlığını iyileştirmek için hayvansal üretimde yeni teknolojik unsurların ki burada ön plana çıkan NTE’lerinin uygulanmasını araştırmaktır. Temel hedefler arasında, NTE’lerin hayvan dokularında biyolojik birikimi, ekosistemdeki kontaminasyonları gibi potansiyel çevresel ve sağlık risklerini değerlendirerek, gıda zincirine güvenli bir şekilde entegrasyonu sağlamak yer almaktadır. Ayrıca, çalışma grubu olarak, NTE’lerin antibiyotikler veya metabolik ürünler gibi alternatifler yenilikçi kullanım olanaklarını araştırmaktır. Ek olarak hayvansal üretimin diğer bir temel amacı et, süt, yumurta ve diğer yan ürünler de dahil olmak üzere hayvansal kaynaklı ürünlerin sürdürülebilir ve verimli bir şekilde tedarikini sağlamaktır. Bu nedenle, ekonomik ve çevresel sürdürülebilirliği de göz önünde bulundurarak, büyüyen dünya nüfusunun beslenme gereksinimlerini karşılanması hedeflenmektedir.
ARGE-FAALİYETLERİ: Yetiştirme tekniklerinin iyileştirilmesine, hayvan sağlığı ve refahının arttırılmasına, yem verimliliğinin optimize edilmesine ve hayvancılığın çevresel etkilerinin en aza indirilmesine odaklanmaktadır. Bu çabalarımızla, verimliliği artırmayı, kaynak girdilerini azaltmayı ve tarım sektöründe ortaya çıkan zorlukları ele alarak hayvansal üretime daha dayanıklı ve sorumlu bir yaklaşıma katkıda bulunma hedeflenmektedir.